Portal dla ludzi aktywnych

Bezglutenowa tarta z musem śliwkowym

Bezglutenowa tarta z musem śliwkowym
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Ocena: 5
You:
Rate this recipe!
Drukuj przepis
Bezglutenowa tarta z musem śliwkowym
Porcje Czas przygotowania
4 porcje 45 minut
Porcje Czas przygotowania
4 porcje 45 minut
Bezglutenowa tarta z musem śliwkowym
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Ocena: 5
You:
Rate this recipe!
Drukuj przepis
Bezglutenowa tarta z musem śliwkowym
Porcje Czas przygotowania
4 porcje 45 minut
Porcje Czas przygotowania
4 porcje 45 minut
Składniki
Mus śliwkowy
Porcje: porcje
Units:
Sposób przygotowania
Spód
  1. Wszystkie składniki dokładnie połączyć aż powstanie gładka, lepka masa.
  2. Okrągłą foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać na nią ciasto (powinno nachodzić na krawędzie aby powstała tarta).
  3. Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy 20 min.
Mus
  1. Do garnka wlewamy namoczone nasiona chia, wkrajamy śliwki. Dolewamy nieco wody i prażymy na małym ogniu. Doprawiamy
  2. Gdy śliwki zmiękną blendujemy wszystko na gładki mus, dodajemy agar i przez ok. 10 min gotujemy na małym ogniu.
  3. Wylewamy masę na upieczone ciasto i odstawiamy do ostygnięcia i zgęstnienia.
Recipe Notes

* Odżywkę wykorzystaną w przepisie możesz kupić tutaj - KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein

*Przepis powstał we współpracy z blogiem petit-dejeuners.blogspot.com

Share this Recipe

IMGP9782

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *