Portal dla ludzi aktywnych

Dyniowa kostka sernikowa

Dyniowa kostka sernikowa
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Ocena: 4.5
You:
Rate this recipe!
Drukuj przepis
Dyniowa kostka sernikowa z polewą czekoladową
Porcje Czas przygotowania
5 kawałków 60 minut
Porcje Czas przygotowania
5 kawałków 60 minut
Dyniowa kostka sernikowa
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Ocena: 4.5
You:
Rate this recipe!
Drukuj przepis
Dyniowa kostka sernikowa z polewą czekoladową
Porcje Czas przygotowania
5 kawałków 60 minut
Porcje Czas przygotowania
5 kawałków 60 minut
Składniki
Ciasto
Polewa
Porcje: kawałków
Units:
Sposób przygotowania
Ciasto
  1. Piekarnik rozgrzewamy do 200C. Dynię dokładnie myjemy, wydrążamy nasiona i kroimy na kawałki. Pieczemy około 20-30 minut (do miękkości) i lekko studzimy. Następnie dynię dokładnie blendujemy.
  2. Suche składniki łączmy ze sobą i mieszamy.
  3. Białka jaja z dodatkiem soli i 2 łyżkami słodzidła ubijamy na sztywną pianę. Żółtka z dodatkiem słodzidła miksujemy na puch.
  4. Twaróg łączymy z dynią, żółtkami, jogurtem oraz sokiem i i dokładnie blendujemy. Po mału dodajemy suche składniki i miksujemy na małych obrotach, aż wszystko się połączy.
  5. Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy całą masę. Pieczemy 45minut. Wyciągamy z piekarnika i studzimy
Polewa
  1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Ccałość lekko studzimy
  2. Ciasto smarujemy polewą. Sernik wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Recipe Notes

* Odżywkę wykorzystaną w przepisie możesz kupić tutaj - KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein

*Przepis powstał we współpracy z blogiem aktywnezywienie.blogspot.com

Share this Recipe

IMGP9782

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *